Geen onderdeel van een categorie

Powermeters Stages en Rotor

Rond powermeters is er al heel wat gezegd en geschreven. Zelf zijn we 100% overtuigd van de meerwaarde van een vermogensmeter zowel op training als op een triatlonwedstrijd op de halve of volledige afstand. Ik heb zelf reeds aan de lijve ondervonden hoe behulpzaam dit was om ervoor te zorgen dat ik me niet opblaas in het fietsen.

We verdelen 2 merken met elk hun eigen systeem:

1. StagesSchermafbeelding 2017-02-12 om 22.33.39

De powermeter van Stages zit in de linkercrankarm. Groot voordeel voor mij als triatleet hier is dat ik gemakkelijk mijn powermeter kan versteken van fiets: tijdritfiets en racefiets. De unit in de crankarm stuurt draadloos de gegevens betreft vermogen via ANT+ of Bluetooth 4.0 door naar elke willekeurige ANT+ of Bluetooth 4.0 headunit, zoals een iPhone 5, Garmin Edge 810 of Edge 1000. Met deze verschillende manieren van gegevensoverdrachten is de Stages dus volledig future proof.
Het koppelen aan de headunit is een makkie, want de Stages onderstreept hierbij het ‘plug Schermafbeelding 2017-02-12 om 22.28.06& play’ principe. De Stages is namelijk direct klaar voor gebruik en er hoeft niets ingesteld te worden.

Een ander voordeel van de Stages Powermeters zijn de prijs. Vanaf €569 heb je reeds een crankarm shimano 105 en voor €629 een crankarm shimano ultegra. (voor meer info omtrent de prijzen neem gerust contact op)

Opmerkelijk: De crankarm met powermeter weegt slechts 20g meer dan de oorspronkelijke crankarm! Voor het gewicht moet je het dus zeker niet laten!

Schermafbeelding 2017-02-12 om 22.36.01

2. Rotor

De powermeter van Rotor zit geïntegreerd in de as van het crankstel zelf.

HET grote voordeel van de Rotor (2)INpower is dit:

Rotor gebruikt tegengestelde metingen in zowel de as (INpower) als de crank (2INpower). Deze 2 metingen corrigeren meetfouten zoals temperatuur wisselingen (in het dal is het toch een stuk warmer dan boven op de berg! En ’s ochtends om 7 uur is het frisser dan om 1 uur ’s middags!) Nooit meer kalibreren dus. Of eigenlijk beter: De Rotor 2(INpower) kalibreert zichzelf 80x per seconde!!

Verder hieronder nog wat andere belangrijke info:

  • Bluetooth en ANT+ compatible (BT alleen de 2INpower)Schermafbeelding 2017-02-12 om 22.31.37
  • Magnetische lader: klepje openschuiven en magnetische lader aanklikken.
  • Batterij gaat 250 uur mee en is zo’n 1000x op te laden (1000 x 250 uur = 10.416 dagen = ruim 28 jaar nonstop fietsen)
  • Eigen software. Zie voordelen: https://inpower.rotorbike.com/
  • Met het Rotor UBB lagersysteem past de (2)INpower in vrijwel elke fiets

ROTOR’s INpower wordt reeds gebruikt door de profwielrenners van Team Dimension Data en Marlux Napoleon Games. Daarbij maken ook diverse triatleten, zoals Frederik Van Lierde en Mario Mola, gebruik van de INpower. Allen testen ze het product al sinds het begin van vorig seizoen en hebben ze bijgedragen aan het product zoals het nu beschikbaar  is.

Kom langs voor meer info of om te testen tijdens ons opendeurweekend van 3/4/5 maart 2017!

 

Laat gerust een reactie achter!